Frakt olivträd och krukor

Frakt olivträd och krukor

Vi skickar de flesta av våra olivträd på halvpall, helpall eller sjöpall. Med Postnord/DHL/DSV.

Krukor kan i vissa fall skickas till uthämtningställe men de större krukorna rekommenderar vi att skicka på pall.

Det går ofta att få plats mer på pallen utan att fraktkostnaden går upp, så hör av er till oss om ni vill kolla om det finns mer plats över.

Priser för frakt av Olivträd:

För enkelhetens skull kostar samtliga olivträd 495 kr i frakt. Vi försöker samköra detta så ofta som möjligt med flera kunder för att spara på miljön. Vi hör oftast av oss till er innan utskick om detta. Tänk på att vi skickar olivträdet på en halv eller helpall och att det oftast finns mer plats kvar att skicka med fler olivträd/krukor och jord.

Priser för frakt av Krukor:

Uthämtningsställe (0-5 kg): Tillbehör: 99 kr

Uthämtningsställe (5-40 kg) tex mindre krukor (<60cm diameter): 249 kr

 

Home delivery DHL: 10-200 kg) tex större krukor  (>60cm diameter): 695 kr

Frakt olivträd

 

 • Placering. ☀

  Olivträdet trivs bäst på en solig och varm plats. Man kan plantera träden på friland eller i kruka, både inomhus och utomhus. Olivträden går att vänja vid vinter och minusgrader.

  Så förvarar du ditt olivträd på vintern 
 • Plantering i kruka.

  Att ha sitt olivträd i en kruka är ett utmärkt sätt för att få till den härliga medelhavskänslan på din altan eller balkon. Räcker att plantera om ditt träd vartannat, var tredje år.

  Tips för omplantering av olivträd 
 • Vilken jord ska jag använda mig av till olivträd?

  Olivträdet trivs i de flesta typer av jordar, både lerjord och sandjord.

  Läs mer om rätt jord till olivträd 
 • Plantering av olivträd på friland.

  Bästa tiden att plantera sitt olivträd är på våren. Då får rotsystemet möjlighet att etablera sig under sommaren och bli mer förberedd till vintern. Skulle det bli någon frostnatt efter planteringen, är det inga problem.

  Mer om olivträd som är ute året runt & plantering 
 • Skadedjur & sjukdommar

  Olivträden är väldigt tåliga när det kommer till sjukdomar och skadedjur. Men skulle oturen vara framme så finns det bekämpningsmedel.

  Klicka vidare för våra bästa tips 
 • Bäskärning av olivträd

  Ett olivträd behöver du inte beskära om du inte vill. Men är du ute efter en viss form så kan du beskära det i mars eller april. Då hinner beskärningssåret läka under växtsäsongen som börjar i april. Klipper man på hösten så finns risken att bladen trillar av. Men de kommer tillbaka efter ett tag.

  För att skapa ett tätare träd så klipper du av de längsta grenarnas ändar. Då stimuleras tillväxten i kronan.

 • Hur mycket ska jag vattna mitt olivträd?

  Du ska vattna regelbundet men låt det gärna gå några dagar emellan och vattna istället lite mer varje gång. Ju varmare trädet står desto mer vatten behöver det. Tänk även på att ge ditt olivträd näring under månaderna mars-september. Förslagsvis medelhavsnäring som man tillsätter i vattnet varannan vecka. Medelhavsnäring finns att köpa i blomsterbutiker och byggvaruhus.

Olivträd, eller hälsans träd, som det också kallas kan bli över 1500 år gamla. Idag har olivträden en självklar plats i våra svenska trädgårdar. Med dess grönsilvriga blad och knotiga stam så får vi snabbt till en härlig medelhavskänsla även i vårt hem. Framåt våren börjar olivträden blomma med små vita, doftande blommor som sedan utvecklas och bildar ljusgröna frukter, oliver.

Har du fler frågor om olivträd?

Tveka inte på att kontakta oss genom formuläret nedan.

Kontaktformulär