Stora krukor

Stora krukor

Välkommen till Olivträdsbutiken.se – den ledande leverantören av stora krukor för utomhusbruk. Vårt sortiment av lättviktskrukor är speciellt utformat för att passa perfekt in i din trädgård, samtidigt som de tål alla väderförhållanden och ger dina olivträd och växter den bästa möjliga tillväxtmiljön. Tillverkade med omsorg i Italien av det välrenommerade företaget Pasquini e Bini, erbjuder våra krukor enastående kvalitet och estetik.

Varför välja våra stora krukor från Olivträdsbutiken.se?

 1. Högkvalitativt material: Våra krukor är tillverkade av en speciell lättviktskomposit som inte bara ger en enastående styrka, utan också gör dem lätta att hantera och flytta efter behov. Med Pasquini e Bini som tillverkare kan du lita på att du får produkter av högsta standard.

 2. Design och stil: Vi förstår vikten av att ha vackra trädgårdsdetaljer. Därför erbjuder vi ett brett urval av krukor med olika former, färger och mönster för att passa din personliga stil och ge din trädgård en touch av elegans och skönhet.

 3. Lättvikt och lätthanterliga: Våra lättviktskrukor gör det enkelt att flytta och omarrangera dina olivträd och växter efter behov. Du kan enkelt skapa en föränderlig och inspirerande trädgårdsdesign utan att anstränga dig.

 4. Tillverkade i Italien av Pasquini e Bini: Vi är stolta över att samarbeta med Pasquini e Bini, ett företag som har en lång historia av att producera högkvalitativa krukor och krukskåp. Genom att välja våra produkter får du den autentiska italienska kvaliteten som har vunnit världens trädgårdsentusiasters hjärtan.

 5. Perfekta krukor för utomhusbruk: Våra krukor är speciellt designade för att tåla utomhusmiljön. De behåller sin färg och form även efter långvarig exponering för sol, vind och regn, vilket gör dem till ett pålitligt val för din trädgård.

Upptäck vårt imponerande sortiment av stora krukor genom att besöka vår webbutik. Vi är glada att kunna erbjuda Pasquini e Binis eleganta krukor till dig, och du kan vara säker på att hitta den perfekta krukan för dina olivträd och växter. Besök gärna Pasquini e Binis hemsida för att lära dig mer om deras passion för krukkonst: https://www.pasquiniebini.com/en/.

Ge dina olivträd och växter den bästa möjliga krukupplevelsen genom att välja våra stora krukor från Olivträdsbutiken.se. Utforska vårt sortiment här: https://olivtradsbutiken.se/collections/stora-krukor och skapa en vacker och blomstrande trädgård som kommer att imponera på alla besökare!

Så om du är på jakt efter stora krukor av hög kvalitet, som dessutom kan tåla att stå utomhus året runt, leta inte längre. Besök Olivträdsbutiken.se och upptäck det fantastiska sortimentet av krukor som kommer att ta din trädgård eller uteplats till en helt ny nivå. Ge dina gröna skatter den bästa möjliga platsen att växa och blomstra med våra robusta och vackra krukor - perfekta för alla utomhusmiljöer.

stor-kruka-jumbo145stor-kruka-jumbo

 

 • Placering. ☀

  Olivträdet trivs bäst på en solig och varm plats. Man kan plantera träden på friland eller i kruka, både inomhus och utomhus. Olivträden går att vänja vid vinter och minusgrader.

  Så förvarar du ditt olivträd på vintern 
 • Plantering i kruka.

  Att ha sitt olivträd i en kruka är ett utmärkt sätt för att få till den härliga medelhavskänslan på din altan eller balkon. Räcker att plantera om ditt träd vartannat, var tredje år.

  Tips för omplantering av olivträd 
 • Vilken jord ska jag använda mig av till olivträd?

  Olivträdet trivs i de flesta typer av jordar, både lerjord och sandjord.

  Läs mer om rätt jord till olivträd 
 • Plantering av olivträd på friland.

  Bästa tiden att plantera sitt olivträd är på våren. Då får rotsystemet möjlighet att etablera sig under sommaren och bli mer förberedd till vintern. Skulle det bli någon frostnatt efter planteringen, är det inga problem.

  Mer om olivträd som är ute året runt & plantering 
 • Skadedjur & sjukdommar

  Olivträden är väldigt tåliga när det kommer till sjukdomar och skadedjur. Men skulle oturen vara framme så finns det bekämpningsmedel.

  Klicka vidare för våra bästa tips 
 • Bäskärning av olivträd

  Ett olivträd behöver du inte beskära om du inte vill. Men är du ute efter en viss form så kan du beskära det i mars eller april. Då hinner beskärningssåret läka under växtsäsongen som börjar i april. Klipper man på hösten så finns risken att bladen trillar av. Men de kommer tillbaka efter ett tag.

  För att skapa ett tätare träd så klipper du av de längsta grenarnas ändar. Då stimuleras tillväxten i kronan.

 • Hur mycket ska jag vattna mitt olivträd?

  Du ska vattna regelbundet men låt det gärna gå några dagar emellan och vattna istället lite mer varje gång. Ju varmare trädet står desto mer vatten behöver det. Tänk även på att ge ditt olivträd näring under månaderna mars-september. Förslagsvis medelhavsnäring som man tillsätter i vattnet varannan vecka. Medelhavsnäring finns att köpa i blomsterbutiker och byggvaruhus.

Olivträd, eller hälsans träd, som det också kallas kan bli över 1500 år gamla. Idag har olivträden en självklar plats i våra svenska trädgårdar. Med dess grönsilvriga blad och knotiga stam så får vi snabbt till en härlig medelhavskänsla även i vårt hem. Framåt våren börjar olivträden blomma med små vita, doftande blommor som sedan utvecklas och bildar ljusgröna frukter, oliver.

Har du fler frågor om olivträd?

Tveka inte på att kontakta oss genom formuläret nedan.

Kontaktformulär