Stora planteringskärl och krukor för offentliga miljöer

Stora planteringskärl och krukor för offentliga miljöer

Välkommen till Olivträdsbutiken.se – den främsta leverantören av planteringskärl för offentliga miljöer. Vi är stolta över att erbjuda ett omfattande sortiment av lättviktskrukor som är speciellt designade för att tåla tuffa utomhusmiljöer och ge dina gröna projekt den bästa möjliga starten. Våra krukor tillverkas med precision i Italien av det ansedda företaget Pasquini e Bini, vilket garanterar högsta kvalitet och stil.

Varför välja våra planteringskärl för offentliga miljöer från Olivträdsbutiken.se?

 1. Exceptionell hållbarhet: Våra krukor är konstruerade för att klara av påfrestningarna i offentliga miljöer, där de ofta utsätts för intensiv användning och olika väderförhållanden. Den robusta konstruktionen och högkvalitativa materialen garanterar att våra krukor förblir i toppskick år efter år.

 2. Design och estetik: Vi förstår vikten av att skapa en trivsam och inbjudande atmosfär i offentliga miljöer. Våra krukor kommer i olika storlekar, former och färger för att passa perfekt in i olika arkitektoniska och landskapsmässiga sammanhang. Med Pasquini e Bini som tillverkare kan du vara säker på att få planteringskärl med en tidlös och elegant design.

 3. Lättvikt och hanterbarhet: Trots deras robusta konstruktion är våra krukor förvånansvärt lätta, vilket underlättar både installation och omarrangering. De är idealiska för projekt där flexibilitet och enkel transport är viktigt.

 4. Tillverkade i Italien av Pasquini e Bini: Vi är stolta över vårt samarbete med Pasquini e Bini, ett företag med en rik tradition av krukproduktion. Deras krukor är kända för att leverera enastående kvalitet och har vunnit förtroende hos kunder över hela världen.

Välkommen att upptäcka vårt omfattande utbud av planteringskärl för offentliga miljöer genom att besöka vår webbutik. För att lära dig mer om Pasquini e Binis passion för krukkonst och deras imponerande sortiment, besök deras officiella hemsida: https://www.pasquiniebini.com/en/.

Ge dina offentliga utrymmen den bästa möjliga grönskan och skapa en härlig och inbjudande atmosfär med våra krukor för offentliga miljöer. Utforska vårt sortiment här: https://olivtradsbutiken.se/collections/stora-krukor och ta steget mot en trivsam och harmonisk utemiljö som imponerar på alla besökare!

 

 • Placering. ☀

  Olivträdet trivs bäst på en solig och varm plats. Man kan plantera träden på friland eller i kruka, både inomhus och utomhus. Olivträden går att vänja vid vinter och minusgrader.

  Så förvarar du ditt olivträd på vintern 
 • Plantering i kruka.

  Att ha sitt olivträd i en kruka är ett utmärkt sätt för att få till den härliga medelhavskänslan på din altan eller balkon. Räcker att plantera om ditt träd vartannat, var tredje år.

  Tips för omplantering av olivträd 
 • Vilken jord ska jag använda mig av till olivträd?

  Olivträdet trivs i de flesta typer av jordar, både lerjord och sandjord.

  Läs mer om rätt jord till olivträd 
 • Plantering av olivträd på friland.

  Bästa tiden att plantera sitt olivträd är på våren. Då får rotsystemet möjlighet att etablera sig under sommaren och bli mer förberedd till vintern. Skulle det bli någon frostnatt efter planteringen, är det inga problem.

  Mer om olivträd som är ute året runt & plantering 
 • Skadedjur & sjukdommar

  Olivträden är väldigt tåliga när det kommer till sjukdomar och skadedjur. Men skulle oturen vara framme så finns det bekämpningsmedel.

  Klicka vidare för våra bästa tips 
 • Bäskärning av olivträd

  Ett olivträd behöver du inte beskära om du inte vill. Men är du ute efter en viss form så kan du beskära det i mars eller april. Då hinner beskärningssåret läka under växtsäsongen som börjar i april. Klipper man på hösten så finns risken att bladen trillar av. Men de kommer tillbaka efter ett tag.

  För att skapa ett tätare träd så klipper du av de längsta grenarnas ändar. Då stimuleras tillväxten i kronan.

 • Hur mycket ska jag vattna mitt olivträd?

  Du ska vattna regelbundet men låt det gärna gå några dagar emellan och vattna istället lite mer varje gång. Ju varmare trädet står desto mer vatten behöver det. Tänk även på att ge ditt olivträd näring under månaderna mars-september. Förslagsvis medelhavsnäring som man tillsätter i vattnet varannan vecka. Medelhavsnäring finns att köpa i blomsterbutiker och byggvaruhus.

Olivträd, eller hälsans träd, som det också kallas kan bli över 1500 år gamla. Idag har olivträden en självklar plats i våra svenska trädgårdar. Med dess grönsilvriga blad och knotiga stam så får vi snabbt till en härlig medelhavskänsla även i vårt hem. Framåt våren börjar olivträden blomma med små vita, doftande blommor som sedan utvecklas och bildar ljusgröna frukter, oliver.

Har du fler frågor om olivträd?

Tveka inte på att kontakta oss genom formuläret nedan.

Kontaktformulär